social media

 Like Me Follow Me Follow Me

Saturday, 18 December 2021

Apa fungsi "MY Order" dekat Exchange view dalam Apps LUNO?

Jika anda buka aplikasi LUNO, anda akan nampak page view yang standard seperti di bawah.

Dekat page standard ni kita boleh buat pembelian bitcoin segera dengan harga semasa. Masalahnya tak kan kita nak sentiasa buka App LUNO untuk tengok harga berapa untuk beli atau jual. Cas yang dikenakan juga agak mahal untuk pembelian atau penjualan segera. Tapi macam mana kita nak buat pembelian pada nilai bitcoin tertentu. 

Sebenarnya dalam ada satu page view lagi iaitu Exchange view. Macam mana nak vie page ni? Ok dekat atas sebelah kanan ada tiga titik bertindih. Apabila anda sentuh tiga titik bertindih ini akan akan ada pilihan untuk 'price alert' dan exchange. Maka anda pilih lah Exchange. Gambar bawah adalah gambar page view exchange. Macam gambar chart dekat stock market kan. 


Bahagian bawah anda boleh tekan 'buy' (yang warna hijau) atau 'Sell' (yang warna merah) untuk tetapkan pada nilai berapa anda nak beli atau jual. Kira macam kita buat pesanan dahulu lah. Nak tengok pesanan kita berjaya atau tidak, anda boleh tolak ke kiri bahagian 'bar' atas, anda akan jumpa tab My Order. Macam gambar kat bawah.

Berdasarkan gambar dekat atas anda boleh nampak yang saya telah buat satu pesanan belian pada nilai RM198 000 bertarikh 14Disember. Jangan risau kalau tetiba anda rasa nak batalkan pesanan, maka anda hanya perlu sentuh pesanan dan pilih cancel. Jika pesanan anda telah selesai, anda akan dapat notifikasi. Cas bagi pembelian dan jualan cara ini juga jauh lebih murah.

Harap perkongsian kali ini membantu anda. Terima kasih.




Wednesday, 15 December 2021

Nak tahu Bitcoin nak beli dimana?

Tapi kita kenal tak apa itu wang kripto Bitcoin?
Bitcoin merupakan wang elektronik yang dicipta pada tahun 2009 oleh Satoshi NakamotošŸ˜ macam belajar sejarah.




Selain Bitcoin, sekarang ada banyak wang kripto tau..Ada ETH,litecoin,bitcash.

Nak dapatkan satu kat mana?
Tahun lepas saja Bitcoin bawah Rm100k sahaja.Tapi hari ni dia nilai dia naik sehingga Rm257k..Berpuluh ke beratus percent ni.šŸ˜‚

Dapatkan free MYR 25.00 setiap pendaftaran dan pelaburan Rm250 ke akaun LUNO.

Tekan link ini https://www.luno.com/invite/MF5XM9

Tips kenapa platform 
LUNO dipilih sebab patuh syariah: https://naimyart.blogspot.com/2021/02/adakah-luno-patuh-syariah.html?m=1

LUNO dipilih sebab berlesen bawah Suruhanjaya Sekuriti Malaysia:
https://www.sc.com.my/regulation/guidelines/recognizedmarkets/list-of-registered-digital-asset-exchanges


Surirumah trade & Invest
https://t.me/surirumahtrading

Tuesday, 14 December 2021

Krisis Kesihatan & Krisis kewangan

Biar gambar berbicara


Krisis Kewangan dan Krisis Kesihatan

Bersediakah kita benda yang datang tiba tiba?

Siap sediakan perlindungan dan pelaburan di masa kritikal ini.

Susah susah dahulu bersenang senang kemudian.

Surirumah Trade & Invest

Jimat giler beli online dan bayar guna GrabPay - Promo Disember 2021

Assalamualaikum dan salam semua... Semalam kita beli McD menggunakan web McDelivery. Banyak juga kita order semalam iaitu Double Prosperity burger satu set, Prosperity Burger alacart dua, Happy meal satu set dan nugger 9 ketul. Total dalam RM83.++. Waktu nak bayar tu kita ingat Mr.Y ada topup kita punya GrabPay hujung minggu lepas dalam RM250 sebab nak bayar kat aeon. Bukan apa, bayar cash nilai sama tak dapat point, tapi kalau pakai GrabPay dapat point. Kenapa pakai kita punya GrabPay, tak pakai Mr.Y punya? Sebab kita dah Peringkat Platinum dalam Grab Reward Member. Bila Platinum ni, setiap point akan darab 3, maka lebih untung berbanding Mr.Y yang status silver. Nampak sangat bini Mr.Y banyak beli online. Ok berbalik kepada cerita McD tadi, maka kita pilihlah pembayaran secara e-wallet dekat McDelivery web tu.

Lepas tu automatiklah kita masuk dekat web grabkan.. tengok dekat 'add offer' belah kiri. Saja tekan kot-kot ada offer kan. Nak pakai point sayang. Sekali ada kuar 3 offer, maka kita pilih offer  30GRABPAYDEALS. Tengok-tengok dia tolak dalam RM25. Banyak tu. Tak caya tengok screen shot bawah ye...

Dari RM83 aku kena bayar dalam RM58 je... Jimat dah RM25. Kat bawah kita kongsi T&C dari web grab pasal promo ni.

  1. Offer is valid from 1 December 2021 (12:00am) – 31 December 2021 (11.59pm).
  2. Offer is valid for 30% OFF, capped at RM30 with no minimum spend required.
  3. To apply the offer, users are to key in 30GRABPAYDEALS at the GrabPay payment page OR tap on “Add Offers” to view all applicable promo codes and tap on “Use Now” to apply the offer.
  4. Offer is not valid at all the listed merchants, list is inclusive and not limited to: GrabGifts, FavePay, Carousell, FoneApp, Elinking, PosMalaysia, HelloGold, ALL bill payments platform and/or insurance payment platform, ALL telco payment platforms, ALL government services payment platforms and etc.
  5. Offer is limited to TWO (2) redemptions per user per device throughout the campaign period.
  6. Offer is limited to a total of 300,000 redemptions throughout the campaign period.
  7. Offer is based on a first come first served basis. The offer will cease once the redemptions have been fully awarded or at the expiration of the campaign period, whichever is earlier.
  8. Grab shall not be under any obligation to inform users, on any communication channels once the offer has been fully redeemed.
  9. Offer is not valid with any other discounts or promotions.
  10. Offer is not exchangeable for cash or replacements.
  11. Grab reserves the right to alter, extend or terminate the promotion, or amend the terms and condition at its sole discretion at any time without prior notice. In case of any disputes directly or indirectly arising from the promotion, the decision of Grab shall be final.
  12. These terms and conditions shall be governed by the laws of Malaysia and any dispute arising out of or in connection with promotion shall be referred to the exclusive jurisdiction of courts of Malaysia.

So kepada yang nak giler jimat, boleh lah buat pembayaran guna GrabPay payment page. Setiap nombor fon yang didaftarkan dapat pakai 2 kali. Tapi kena tengoklah kedai mana boleh pakaikan...tak dapat pakai promo pun boleh je bayar pakai grabpay, sebab confirm dapat point.

Setakat itu dulu perkongsian pagi ini.

Saturday, 27 November 2021

Review Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum


Assalamualaikum dan salam semua.

Perempuan kalau naik berat, yang akan kelihatan terlebih dahulu adalah bahagian muka. Bila turun berat badan pula, yang paling last kecut adalah muka. Bila usia makin bertambah maka jeragat pun makin bertambah, kulit pun makin kendur dan wajah makin kusam. Aku pulak selalu berjaga malam sebab ada baby kecik. Maka kekusaman itu bertambah dengan mata panda. 

Sejak beberapa bulan yang lepas aku dah mula buat workout dan kurangkan air manis, ye berat aku berjaya turun tapi muka aku tak susut-susut pun lagi. Kekusaman muka pun tak hilang lagi. Adik aku sangat jujur sehingga dia siap hadiahkan set penjagaan muka dia dekat aku. Aku tanya kenapa bagi aku, dia kata sebab bila dia pakai tak selesa dan kulit muka aku nampak makin kusam. Maka aku cuba lah. Sama je kulit dia dengan aku, pakai tak selesa. Aku tengok harga boleh tahan.


Rupanya baru-baru ni Safi ada keluarkan Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum. Kita pun dapatkan jugalah satu. Sedar diri makin berusia.

Setiap kali barang sampai....dia yang paling teruja.

Jom lah kita cuba pakai. Tapi sebelum itu jom tengok dulu apa Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum boleh buat.... 
 

  1. Merawat secara mikro dan mengurangkan tanda penuaan seperti dagu berlapis dan kulit kendur.
  2. Mengurangkan 50% dagu berlapis dalam hanya 15 minit.
  3. Tampil lebih muda dengan wajah lebih anjal, runcing dan tirus
  4. Diformulasi dengan Teknologi Golden C-Lift , kombinasi Vitamin C & Nano Emas 24K yang lebih berkesan dari Vitamin C biasa.
  5. Formulasi tidak melekit/berminyak yang mudah meresap dan selesa pada kulit.
  6. Diperkaya dengan Duo Age-Correcting Actives, gabungan Golden C & Ceramide untuk memberi °7 Dimensi Pembaharuan Keremajaan Kulit:
    • Menegangkan kulit
    • Meningkatkan keanjalan
    • Mengurangkan garis halus & kedutan
    • Meningkatkan kelembapan kulit
    • Melindungi kulit dari pengoksidaan
    • Meningkatkan kehalusan kulit
    • Memperbaiki kulit rosak
      • "Berdasarkan ujian saintifik & klinikal."

Aku dah cuba pakai, tekstur dia lembut dan lepas pakai dia tak melekit. Nak kesan lebih best pakai dengan Safi Youth Gold Lifting 24K Serum Cleanser.  

Gabungan 2 ini memang mantap...



Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum merupakan rangkaian baharu antipenuaan dan menganjal Safi Youth Gold dengan formulasi dipertingkatkan dari Safi Rania Gold. Ia mampu menganjal dan mengurangkan dagu berlapis untuk wajah tampil lebih anjal, runcing & tirus. Berkesan dalam hanya 15 minit, tampil/nampak lebih muda dari usia. Maka lepas pakai anak aku terus kata, muka ummu nampak segar lah. Budak-budak jarang menipu ye. Maknya pun dah kata muka cantik semangat lah nak ambil gambar. 

Kalau muka tak segar dan kusam malas nak ambil gambar. So kalau anda nak muka segar dan nampak muda macam saya, boleh beli dua benda magic ini dekat link bawah.

Lifting Golden C Duo Serum - https://bit.ly/3izM0fm
Lifting 24K Serum Cleanser - https://bit.ly/3FpssEj

“Do you think I'm pretty?"


#SafiYouthGold #SafiMalaysia #SkincareMalaysia